iklan..

Thursday, 2 May 2013

hard life part 1




Salam dan salam sejahtera..

tajuk macam gempak je..padahal xdela 'HARD' sgt pon..

Esok 3 Mei 2013 merupakan hari terakhir saya berkhidmat di Saifudin & Co.yeay..inilah hari,waktu,jam,minit,saat yg ditunggu2 selama ni.Selama 5 bulan ni banyak yg saya pelajari dan banyak pengalaman yg ditimba.dari sebesar2 zarah sampai sebesar2 gajah..ayat apakah ini) em..pasal akaun ofkos lew..pasal excel,pasal perangai staf2 yg pelbagai ragam..em ditambah dengan perangai bos yg teettttt plus scary abes.perghhh memang experience yg sangat berguna.

Seriously, dalam hidup ni ada pro n con yg tersendiri.kalo kerja xpressure mesti staff xbes or bos scary,kalo kerja pressure mesti staff ok..sekepala..boleh hang out together2..boleh ngumpat2 o gosip2 kosong..memang adil kan dunia ni.

Actually,sume staf SnCo best2..kitowang boleh hang out together,makan reramai..ley bergurau senda..sebab sumenya boleh dikatakan sebaya..serius hepi.tapi tula yg xberapa nak epy sbb bos n kerja..sekarang ni memang kitowang kekurangan ketiadaan senior utk kitorang refer. buat je kerja ikut ska ati.bila bos review terus kena maki.huk..sadis gila rasa.cukup la 2minggu sy bertahan kena maki dengan bos.sampai 1 tahap xrasa pape lepas dengar makian tu..hoho..percayalah dengan makian n kemarahan bos tu memang wat sy tabah.tapi mula2 memang la rasa 'sentap mak nak'..haha..sabo jela..so sesape yg xtahan,takut,cuak bila kena marah o maki ngn bos anda,sila jangan simpan dalam ati..biaselaaaa..jangan takut untuk kena marah.sebab 'dimarah'n 'dimaki' tu akan wat kita lebih kuat menghadapi dugaan yg mendatang.InsyaAllah.

err..ada x auditor mengaudit fs sambil berdiri???(kekonon wat keje letew)


meja auditor yang sebok..sebok apakah???

Auditor yg tak cukup tido sih..peak period kot..(kenangan di PAAB)







P/s:Hard life part 2 bakal menyusul dengan entry bergamba..

No comments:

Post a Comment