iklan..

Friday, 7 June 2013

hard life part 2


Salam..

Bertemu lagi selepas sebulan menyepikan diri.sekarang saya sudah berada di bumi Shah Alam n now saya berada di rumah sewa baru.hehe..dahsyat an dalam masa sebulan je perubahan demi perubahan berlaku.hoho..actually b4 ni saya tinggal di Seksyen 2.emm penah dengar gak area umah tu berhantu..yes cerita tu betul kot sebab nye housemates pon ada cite camtu gak.yang bestnye umah sewa saya tu agak dekat ngan umah yang dikatakan berhantooo tu..tapi alhamdulillah selama hampir 3minggu menyewa kat sana xdela kena kaco ke ape..

Ok back to my old story about hard life.yes definitely,kalo nak dicomparekan dengan company sekarang memang jauh bezanya dari segi kerja n tahap ke-pressure-an nye.kalo dekat company lama bos masuk je dah pressure..haha..but now bos ada ke xde ke sama je..

Tapi as I told before, company dulu xdela buruk manjang.kadang2 best gak sebab staff BEST!again staff je yg best.

xcaya tengok gambar ni

Kenangan mengaudit company Pengurusan Aset Air Berhad..miss them.



N before saya berhenti kerja,saya dapat hadiah ini...dari mereka...tadaaaa..

yup..kunin is my feveret kaler..hoho



So,tamatlah sudah story mory berkaitan dengan Saifudin & Co...kenangan di sana xkan dilupakan..my 1st job la katakan...

thats all.



Thursday, 2 May 2013

hard life part 1




Salam dan salam sejahtera..

tajuk macam gempak je..padahal xdela 'HARD' sgt pon..

Esok 3 Mei 2013 merupakan hari terakhir saya berkhidmat di Saifudin & Co.yeay..inilah hari,waktu,jam,minit,saat yg ditunggu2 selama ni.Selama 5 bulan ni banyak yg saya pelajari dan banyak pengalaman yg ditimba.dari sebesar2 zarah sampai sebesar2 gajah..ayat apakah ini) em..pasal akaun ofkos lew..pasal excel,pasal perangai staf2 yg pelbagai ragam..em ditambah dengan perangai bos yg teettttt plus scary abes.perghhh memang experience yg sangat berguna.

Seriously, dalam hidup ni ada pro n con yg tersendiri.kalo kerja xpressure mesti staff xbes or bos scary,kalo kerja pressure mesti staff ok..sekepala..boleh hang out together2..boleh ngumpat2 o gosip2 kosong..memang adil kan dunia ni.

Actually,sume staf SnCo best2..kitowang boleh hang out together,makan reramai..ley bergurau senda..sebab sumenya boleh dikatakan sebaya..serius hepi.tapi tula yg xberapa nak epy sbb bos n kerja..sekarang ni memang kitowang kekurangan ketiadaan senior utk kitorang refer. buat je kerja ikut ska ati.bila bos review terus kena maki.huk..sadis gila rasa.cukup la 2minggu sy bertahan kena maki dengan bos.sampai 1 tahap xrasa pape lepas dengar makian tu..hoho..percayalah dengan makian n kemarahan bos tu memang wat sy tabah.tapi mula2 memang la rasa 'sentap mak nak'..haha..sabo jela..so sesape yg xtahan,takut,cuak bila kena marah o maki ngn bos anda,sila jangan simpan dalam ati..biaselaaaa..jangan takut untuk kena marah.sebab 'dimarah'n 'dimaki' tu akan wat kita lebih kuat menghadapi dugaan yg mendatang.InsyaAllah.

err..ada x auditor mengaudit fs sambil berdiri???(kekonon wat keje letew)


meja auditor yang sebok..sebok apakah???

Auditor yg tak cukup tido sih..peak period kot..(kenangan di PAAB)







P/s:Hard life part 2 bakal menyusul dengan entry bergamba..

Sunday, 28 April 2013

long time..

Assalamualikum..

wah serius lama sangat tak update blog..nak kata busy,ye busy gak..nak kata takde masa tipu lah..cuma xde mood nak update.

so far xdela cite menarik yang dapat diceritakan..cuma sekarang ni tengah counting the days utk blah dari Saifudin & Co.emm alasannya sangat lah senang..tak tahan.tapi kalo time interview mmg alasan ni xbagus la..hehe..mesti punya bagi alasan cliche..get more experience at new environment bla bla bla..klakar..mesti interviewer dapat detect ayat cliche ku itu..kihkih..

ok lepas blah dari SnCo tak beerti saya akan menganggur kembali.nope!mesti la da dapat kerja baru.tapi kat shah alam..jaoo nye dari KL..sedih memang sedih nak tinggalkan housemate2 aka member2ku since universiti lagi..position yg bakal saya sandang ialah 'account executive' pegghhh dengar cam best je..padahal gaji sama je cam skrg..cuma tak nak involve dah dengan audit..penat kot.

hopefully..everything will be ok..amin..