iklan..

Tuesday, 6 November 2012

23..bukan untuk mengejar cinta tapi cita2..

Assalamualaikum..

kalau orang lain tulis blog time dorang epy,tapi sy suka nuleh blog time stress..

ok personally,bila dah berumo 23 ni sy rasa perasaan nak bercintan cintun ni kureeeeng cket.mybe I already find one.tapi tu pon tak sure sebab jodoh di tangan Allah kan.bercinta bagai nak rak pon,kalo dia bukan diciptakan untukku cewaaah so makanya bukan jugak la kn.maybe ada yg lebih baik.who knows..tapi kalo dia jodohku alhamdulillah..pembaziran yg telah dibuat bertahun2 lamanya berbaloi..yela pembaziran le abes duit beli topup,beli hadiah besday,tambang nak g dating,belanja,tgk wayang lagi sume tu kena kira okeh..wah kalo tak bercinta mesti duit saya sudah berkepuk2 sekarang..wahaha..


serius sekarang dalam fikiran cuma fikir kerjaya..kerja yg lagu mana yg bakal sy dapat.mampukah sy untuk bekerja sedangkan experience dlm accounting kurenng...huh..penat hari2 asyik memikirkan masa depan yg tah cerah or gelap.setiap hari berdoa yg terbaik untuk diri sendiri.berusaha setakat mampu.

interview......sy amek je nasihat dari kawan supaya pergi setiap interview.bila pergi banyak interview,kita akan lebih yakin dan boleh expect soalan apa yg bakal ditanya.just prepared urself.n secara tak langsung dapat hilangkan rasa neves tu.so sekarang ni asek turun naik KL pon selagi duit ada,sy belasah je.n kadang2 balik dr interview down n giveup.takpe yang penting kena cekalkan hati dan tak putus2 berusaha sampai berjaya.

cinta...datang dan pergi..kadang2 sy fobia bila dengar kawan2 sendiri putus cinta padahal dah dekat 7 tahun bercinta..cuba bayangkan..sepatutnya bila relationship yg dibina sebegini lama pasangan akan sesama faham antara 1 sama lain.ni tak ada je pihak sana ambik kesempatan bina hubungan yg lain.rasa membazir lak couple lelama but end up pasangan curang.saya harap benda ni tak berlaku pada sy.tapi kalo ditakdirkan,sy xley nak cakap apa..redha tanpa rela boleh ke cmtu?hehe

bagi sy sekarang masanya untuk mengejar cita2....balas budi mak ayh walaupon memang takkan terbalas pon.at least dapat membahagiakan mereka.enough for me..cinta juga penting..tapi berpada2 lah.yg penting selalu ingat bahawa Allah telah tentukan yg terbaik bagi setiap hambaNya.berusaha dan bertawakal kepadaNya.insyaAllah kejayaan dan kebahagiaan adalah milik kita.amin.