iklan..

Thursday, 27 September 2012

fighting for L..L is what??

Assalamualaikum..




Alang2 sy still menganggur,lebih baik sy berusaha untuk improve kn diri sendiri kn..improve dr segi apakah?yaaa memandangkan sy ada byk sgt weaknesses so sy try 1 persatu utk improve kn dri supaya jadik yg lebih baik.weakness yg pertama ialah sy xde sebarang lesen lg................huhu sedih...bukan dulu tak pernah amek tapi sebab xde keyakinan diri n disebabkan kekangan masa,jadi L yg da dpt dulu burn begitu saja (wat abes duit mak ayah jew)..ciyes dulu sy xdela loser giler cam sekarang..dulu boleh je g pekan sendiri tanpa susahkan mak ayah..boleh je merempit g sekolah sendiri..tapi sekarang nak pegang moto pn takot..kenapa sy jd cenggini?????=(

so sekarang la masanya untuk buat semula dari asal. g dengar kursus KPP selama 5 jam yg membosankan huk..n membaca semula buku undang2 untuk ujian undang2 minggu depan insyaAllah.dulu sy amek ujian undang2 ni dua kali taw..repeat balik 2kali taw taw..sebab pemalas giler nak baca bende alah ni..bosan  n mengantok takyah habaq lah oi..bila fikir2 balik memang membazir giler duit mak ayh sndri..

sekarang even mengantok nak mampos,sy gagahkan diri sndri baca buku tu.nasib baik JPA bagi elaun time praktikal dulu boleh lah amek sekali lagi.kalo nak harapkan duit elaun company n biasiswa JPA mmg tak mampu kot..time kasih JPA ku cayunk..JPA tanak bagi sy kerja kew??sy tanam anggur je nih kat umah.tehee..

so conclusion yg boleh dibuat ialah jangan membazir duit mak bapak korang..jangan jadi macam sy.kalo da amek L tu jangan tunggu lelama nanti jadi malas..bila malas,burn gitu je duit yg dah dilaburkan..n yg lebih baik amek siap2 lepas SPM..sebab bila dah tua2 cam sy ni lagi rasa malas plus segan dowhhh..bila dah ada lesen awal,nk cari kerja senang..mintak je ktne pon takde masalah..

p/s:doakan saya cepat dapat L n cepat dapat kerja for sure..insyaAllah.




No comments:

Post a Comment