iklan..

Saturday, 1 September 2012

entry panjang di harijadiku!

Assalamualaikum and good day to all of u..=)

harini genaplah 23 tahun sy Nor Safarina Binti Yahaya dilahirkan di muka bumi ini. Alhamdulillah..walaupon sy tak dilahirkan pada hari merdeka tapi sehari selepas merdeka pon ok what..teehee..sekarang sy rasa mcm dah semakin tua walaupon org lain still ingat sy mcm umo 16-17 cmtu..sy tak salahkan diorg yg beranggapan mcm tu malah sy bersyuko kerana dilahirkan sebagai awet muda selalu..wakaka.. tapi takde pon yg special harini..bagi sy setiap hari sama je..my life still go on as usual without special things.=(

lately ni mood sy xbegitu baik..sedih,moody,stress, tak cukup tido,serabut n mcm2 lagi bad feeling yg melanda diri sy skrg.=( bila dapat taw kgkwn dah dapat kerja,sy rasa down..bila org tanya sy pasal kerja pulak sy rs stresss, bila mak call sy asyik nangis..bila dok saja rasa risau n kepala hotak ni asyik fikir pasal kerja.=(

sy taw diri ni xde la pandai pon..tapi sy sgt bersyuko banyak impian sy telah tercapai dlm thn 2012 ni.boleh dikatakan thn 2012 ni adalah tahun bertuah bg sy.satu persatu impian sy tercapai antaranya......dpt prktikal kt robert bosch wlpon xdpt department yg diinginkan..=( pastu dapat dekan buat kali pertama dan terakhir..padahal sy berusaha keras dr semester pertama lg..akhirnya dapat gak..alhamdulillah..=)
impianku yg seterusnya adalah dapat sambung kerja kt tmpt praktikal..akhirnya dapat offer..tapi sy dah hopeless skrg sbb company tu tak call2 sy pon..=( tak guna sy terus berharap..bak kata mak,kalau ada rezeki cepat atau lambat mesti dorg akn panggil pny..kalo xde rezeki lagu mana mak?????huwwaaaa...(kalo taknak ambik sy kerja jgn la dok offer bagai siap bgtaw salary lg..dok diam2..offer je org lain..huk )
emm tapi walaupon dapat offer je tapi still can considered as fulfillment of my dream rite although it only apart of it..=(  n sy jugak dapat offer utk further my study yeay!yg ni mmg tak mimpi..mengigau pon tak..hehe. n yg paling penting bila target sy utk dapat 2nd class upper dgn cgpa yg diinginkan tercapai..this is the most grateful one for me..

tapi....tahun 2012 jugak merupakan thn cabaran bagi sy dimana company2 still takmau melamar sy..=( ape saya ni tak cantik ek?tak pandai masak ek?tak pandai kemas rumah ek???huhu..dah berpino dah mata ni bka jobstreet tiap2 hari..semua vacancy sy apply..but still don't have any feedback yet from them..=( ni maybe balasan yg sy dapat sebab terlalu berharap dekat offer yg satu tu..sampai dah tak pandang kerja lain..sekarang baru nak terhegeh2 apply kerja lain..no wonder la sy tak dapat pape feedback sampai skrg...=( konon dulu berlagak nak mampos..

sekarang sy cari kerja sambilan dulu..cari duit utk belanja konvo bulan 10 t..esok dah start kerja..walaupon gaji takde la besar pon tapi better la dari dok saja kat uma..tak dapat pape income pon..sementara nak tunggu mana2 company panggil..(still berharap offer tu)
lagipon nak kumpul duit utk amek lesen motor..hehe..nampak sgt kuno sebab takde lesen langsung..nanti dah dapat lesen boleh la merempit pegi kerja..=)

kesedihan kemelandaan kedirian keakuan...Y_Y


bye kawan2..




No comments:

Post a Comment