iklan..

Thursday, 27 September 2012

menyebok di konvo usm..tehee

Assalamualaikum..

Akhirnya impian sy untuk menghadiri  konvo my love tercapai..alhamdulillah..yela kitorang kan from different u..so perasaan konvo tu lain macam sikit..walaupon dia yg konvo tapi penatnya aduhai nye pon berjangkit dekat sy sekali..hoho..actually penat wat sendiri..lalala~

konvo dia diadakan Jumaat lepas bersamaan 21.09.12 kol 3.30 ptg.siyesly konvo kalo hari jumaat memang sebok sangat....nak nak petang lak kan..kalo graduan pempuan tahan lagi la..nak mekap bape jam pon xpe..tapi kalo lelaki memang komfem penat.nasib baik dorang jenis yang tak mekap cem pempuan an an..haha..main sarung je baju suar sume then pkai jubah..siap.....

lagi satu kalo konvo petang xkesah la hari apa pon mmg rugi..sebabnya masa tu macam mencemburui kita sekejap je rasa..yela kuar dewan dah pukul berapa,sempat snap gambar sikit tetiba dah gelap.tu belum kira lagi kalo hari hujan..acane tu???lagipon parents yg jauh2 mesti sebok nak balik awal.ada yg tak sempat snap gambar.=(

bila dah ada pengalaman menyebok kt konvo usm baru rasa risau.konvo sekali seumo hidup bagi budak matrik la..kalo ada yg pasang angan2 nak sambung master xpela..xdela rasa pape..tapi sy nak gak merasa kemeriahan konvo wat kali pertama n myb yg terakhir dengan parents n kengkawan.bukan senang nak dapat ijazah oiiiii..bersengkang mata siang malam nak nak time nak exam..seksanya Allah je yg taw.

pape pon konvo usm memang best.tapi kalo nak compare pesta konvo usm ngn uum,uum lebih best kot..hehe..bukan nak banggakn uum,tapi pesta uum lagi besar..apa yg lebih penting, my love selamat berkonvo dengan hepinye..yeay!

p/s:my big day convocation is around the corner...siyes excited weyhh..hopefully takde pape halangan..terutama masalah banjir..Ya Allah pliss protect us..sama2 lah kita berdoa yep.

sedikit gambar yg sempat di snap oleh saya..peace....V


Graduan yg tido...tehee


Wajah bahagia mereka.....

fighting for L..L is what??

Assalamualaikum..




Alang2 sy still menganggur,lebih baik sy berusaha untuk improve kn diri sendiri kn..improve dr segi apakah?yaaa memandangkan sy ada byk sgt weaknesses so sy try 1 persatu utk improve kn dri supaya jadik yg lebih baik.weakness yg pertama ialah sy xde sebarang lesen lg................huhu sedih...bukan dulu tak pernah amek tapi sebab xde keyakinan diri n disebabkan kekangan masa,jadi L yg da dpt dulu burn begitu saja (wat abes duit mak ayah jew)..ciyes dulu sy xdela loser giler cam sekarang..dulu boleh je g pekan sendiri tanpa susahkan mak ayah..boleh je merempit g sekolah sendiri..tapi sekarang nak pegang moto pn takot..kenapa sy jd cenggini?????=(

so sekarang la masanya untuk buat semula dari asal. g dengar kursus KPP selama 5 jam yg membosankan huk..n membaca semula buku undang2 untuk ujian undang2 minggu depan insyaAllah.dulu sy amek ujian undang2 ni dua kali taw..repeat balik 2kali taw taw..sebab pemalas giler nak baca bende alah ni..bosan  n mengantok takyah habaq lah oi..bila fikir2 balik memang membazir giler duit mak ayh sndri..

sekarang even mengantok nak mampos,sy gagahkan diri sndri baca buku tu.nasib baik JPA bagi elaun time praktikal dulu boleh lah amek sekali lagi.kalo nak harapkan duit elaun company n biasiswa JPA mmg tak mampu kot..time kasih JPA ku cayunk..JPA tanak bagi sy kerja kew??sy tanam anggur je nih kat umah.tehee..

so conclusion yg boleh dibuat ialah jangan membazir duit mak bapak korang..jangan jadi macam sy.kalo da amek L tu jangan tunggu lelama nanti jadi malas..bila malas,burn gitu je duit yg dah dilaburkan..n yg lebih baik amek siap2 lepas SPM..sebab bila dah tua2 cam sy ni lagi rasa malas plus segan dowhhh..bila dah ada lesen awal,nk cari kerja senang..mintak je ktne pon takde masalah..

p/s:doakan saya cepat dapat L n cepat dapat kerja for sure..insyaAllah.




Sunday, 2 September 2012

part time di cosway!

Assalamualaikum.............

emmm patut lagi ke sy ckp 'part time di cosway' sedangkan sy sudah tidak bekerja lagi di situ..teheee..patut sy letak ex-part time di cosway ye dak..wakaka..

ok mengimbau kembali detik2 'manis' 2nd September 2012 bersamaan 15 syawal 1433h n sehari selepas berlangsungnya harijadi sy yg biasa2 aje tu..b4 tu nak cita dulu laa mcm mana sy boleh terr--mintak kerja kt cosway sg dua,penang dalam tesco extra itu.actually I'm looking for part time job since 31 august ritu.baru je kot.haha..time tu akak housemate ajak p tesco beli barang dapo..sambil2 tu boleh la hang jengok2 vacancy dalam tesco tu haaa bak kata kakfuza aka my lovely housemate itu..=) banyak kot vacancy dalam tu.antaranya maxis center, kedai baju, first lady,cosway n tesco sendiri pon nak amek org.tapi selepas balik berbincang dengan kakfuza,I came out with 2 choices which are cosway n maxis center.tapi hati ni lebih terpikat dengan maxis broadband.makanya selepas usai solat zohor, sy terus berjalan kaki lelaju nak p minta kerja kt maxis center. sampai je situ sy terus tanya 'kak,kt sini ada vacancy lg x?'tanya sy yg bajet muda padahal 'kak'dekat kaunter tu lbh muda dr sy kot..wahaha..'emm camni la dik, adik kena isi borang dulu' kata kakak muda itu.sy pon isi lelaju dengan perasaan hepi nak mampos sambil menipu qualification yg sebenar.tapi rasa tak sedap hati sebab sy ni sorang yg jujur orgnya..=)ingatkan nak dapat terus (=_=)" rupanya kena tunggu dorg call.damn!

keesokkan harinya sy masih bersemangat tegar utk mencari kerja utk mencari sepinggan nasi di muka bumi penang ni..hukhuk..mangsa yg seterusnya ialah cosway yeay.minta sekali je terus dapat tanpa perlu isi pape borang.balik dengan senyuman yg xberapa panjang lebar sangat sebab soknye tu kena kerja.=( sy minta hari isnin..=(((( cite sal gaji dulu...gaji dia basic RM700.tapi kalo sy pndai recruit org mksudnya boleh persuade org jd member cosway,dapat la komisen lbh cket an..kalo dapat 6 org dia akan bayar RM4. n kalo cosway dapat untung lebih dalam bulan tu dapat la RM100 extra.tapi kerja kt cosway tokley malas2..kena buat oT tiap2 hari satu jam dibayar RM4.cem bes je an......=)))) ok start kerja pukul 9.30-6.30pm..ada dua shif taw..satu shif lg kol1.30-10.30pm.tapi disebabkan cosway kekurangan pekerja,jadi kitowg kena kerja dari kol9.30 til 10.30 everyday.no excuse keh..Y_Y memula sy rs ok kot memandangkan kalo balik rumah pon bukan de pape kerja nk buat pon kan..boleh la cari duit lebih wt belanja konvo.tapi..........................susahlah..

semalam sy start kerja dekat kol10 jgk..senior suh sy sapu sampah n mop lantai.ok senang je..tehee..then duduk melengung (termenung) kt kaunter sebab takde customer lagi.ok syiok..lalala..tapi tme lunch da ramai org..non-stop.sy yg terkial2 tak pernah kerja cashier memang terkapai2 kot.pstu ada sorang customer tu marah sy sebab lambat.dia cakap cenggini r "awk ni boleh buat ke tak?bolah panggil orang lama x?"tacing aw..tapi sy still cool and act like nothing happen.kesengsaraan bertambah bila sy kena jd macam promoter lak..produk ni bagus..gincu ni ok..bedak ni lbh better..padahal sy xtaw mende pon pasal produk cosway..kosong..plus sy ni bukan lah hebat bercakap..tapi hebat bab nk kutuk or kritik orang..wakaka..(ni mak yg cakap) bayak lagi la..as a conclusion, sy rs kerja ni memang tak kena dengan jiwa sy langsung2222..better I quit..sebelum sy blah sy sempat la dapat baju cosway yeay..

**tengah sdey ni sbb baru dapat call suh pegi interview tapi terpaksa kena tolak sbb jaoo n xde transpot sndri..yg lbh sdey bila cina tu tanya 'u can come or not..if not we don't want to wasting our time for waiting' sy tny bila interview tu? dia ckp "today!"what the...gila ke ape..n cina tu kerek seyh..sdey sdey..***

p/s: tanak uplod gamba sebab sedih..=(




Saturday, 1 September 2012

entry panjang di harijadiku!

Assalamualaikum and good day to all of u..=)

harini genaplah 23 tahun sy Nor Safarina Binti Yahaya dilahirkan di muka bumi ini. Alhamdulillah..walaupon sy tak dilahirkan pada hari merdeka tapi sehari selepas merdeka pon ok what..teehee..sekarang sy rasa mcm dah semakin tua walaupon org lain still ingat sy mcm umo 16-17 cmtu..sy tak salahkan diorg yg beranggapan mcm tu malah sy bersyuko kerana dilahirkan sebagai awet muda selalu..wakaka.. tapi takde pon yg special harini..bagi sy setiap hari sama je..my life still go on as usual without special things.=(

lately ni mood sy xbegitu baik..sedih,moody,stress, tak cukup tido,serabut n mcm2 lagi bad feeling yg melanda diri sy skrg.=( bila dapat taw kgkwn dah dapat kerja,sy rasa down..bila org tanya sy pasal kerja pulak sy rs stresss, bila mak call sy asyik nangis..bila dok saja rasa risau n kepala hotak ni asyik fikir pasal kerja.=(

sy taw diri ni xde la pandai pon..tapi sy sgt bersyuko banyak impian sy telah tercapai dlm thn 2012 ni.boleh dikatakan thn 2012 ni adalah tahun bertuah bg sy.satu persatu impian sy tercapai antaranya......dpt prktikal kt robert bosch wlpon xdpt department yg diinginkan..=( pastu dapat dekan buat kali pertama dan terakhir..padahal sy berusaha keras dr semester pertama lg..akhirnya dapat gak..alhamdulillah..=)
impianku yg seterusnya adalah dapat sambung kerja kt tmpt praktikal..akhirnya dapat offer..tapi sy dah hopeless skrg sbb company tu tak call2 sy pon..=( tak guna sy terus berharap..bak kata mak,kalau ada rezeki cepat atau lambat mesti dorg akn panggil pny..kalo xde rezeki lagu mana mak?????huwwaaaa...(kalo taknak ambik sy kerja jgn la dok offer bagai siap bgtaw salary lg..dok diam2..offer je org lain..huk )
emm tapi walaupon dapat offer je tapi still can considered as fulfillment of my dream rite although it only apart of it..=(  n sy jugak dapat offer utk further my study yeay!yg ni mmg tak mimpi..mengigau pon tak..hehe. n yg paling penting bila target sy utk dapat 2nd class upper dgn cgpa yg diinginkan tercapai..this is the most grateful one for me..

tapi....tahun 2012 jugak merupakan thn cabaran bagi sy dimana company2 still takmau melamar sy..=( ape saya ni tak cantik ek?tak pandai masak ek?tak pandai kemas rumah ek???huhu..dah berpino dah mata ni bka jobstreet tiap2 hari..semua vacancy sy apply..but still don't have any feedback yet from them..=( ni maybe balasan yg sy dapat sebab terlalu berharap dekat offer yg satu tu..sampai dah tak pandang kerja lain..sekarang baru nak terhegeh2 apply kerja lain..no wonder la sy tak dapat pape feedback sampai skrg...=( konon dulu berlagak nak mampos..

sekarang sy cari kerja sambilan dulu..cari duit utk belanja konvo bulan 10 t..esok dah start kerja..walaupon gaji takde la besar pon tapi better la dari dok saja kat uma..tak dapat pape income pon..sementara nak tunggu mana2 company panggil..(still berharap offer tu)
lagipon nak kumpul duit utk amek lesen motor..hehe..nampak sgt kuno sebab takde lesen langsung..nanti dah dapat lesen boleh la merempit pegi kerja..=)

kesedihan kemelandaan kedirian keakuan...Y_Y


bye kawan2..