iklan..

Monday, 27 August 2012

eid 2012

Salam..

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam. Sekejap je kan dah raya ke 9. ini bermakna hampir 3minggu jugak la sy berada di rumah aka kampung halaman tercinta.tehee..raya sakan nampaknye ya. Actually raya tahun 2012 lah sy rasa biasa sgt n fmly sy beraya secara sederhana. apa tidaknya maybe dari segi kewangan yg kurreeennngg n sebab masa berlalu begitu pantas sampai ktowg tak nyempat nk mengejarnya.last2 nak raya..puasa 29 hari pon pejam celik celik pejam sekejap je.

tapi sy bersyukur sgt sebab dapat beraya dgn adik.tahun depan belum tentu dapat beraya sesama lagi.(-_-)
n yang paling best sebab dapat cuti raya lelama..ko hado?takde an an?hehe. sebabnya org lain semua dah bekerjaya tapi saya..yep! masih jadi penganggur yg setia sepenuh masa..hakhak. cuti suka hati lew an.. but raya tahun ni sy rasa begitu hambar sebab beraya sebagai sorang penganggur.tak boleh nk tolong mak ayh belikan persiapan raya. dapat beli baju raya sendiri pn dah cukup bersyuko.itu pn sbb nak pkai time konvo nanti. yg paling menyedihkan baju raya mak pn sy xdapat nk belikan mcm thn yg sudah2.raya haji ni mesti beli dua pasang sebagai ganti.

benda yg paling sy stress sgt bila orang datang beraya tak kira la kawan2 ayh, mak atau sedara mara dua2 belah pihak mesti tanya pasal sy.soklan yg merimaskan sy ialah 'tak dapat kerja tang mn2 lg ke', 'tak apply ke kt jobstreet', 'bila start keja'.adeh serabut serabut..

lagipun saya rasa raya kali ni betul2 hambar bilamana tak ramai pon budak2 datang umah.cian mak simpan duit sengget2 nak wat duit raya.tetamu yang lain pon xramai sangat.kuih muih raya pon xluak sangat pon.papepon walau sesuram mana pon raya kali ni tapi saya tetapkan dengan penuh kesyukuran setelah sebulan berpuasa. sekarang pon tengah puasa nam utk membayar balik hutang dengan kadar yg segera.tehee..

p/s: xdapat nak uplod gambar raya mcm org lain sbb tak amik gambar lgsg pon tme raya..sdey sdey..bye.

No comments:

Post a Comment