iklan..

Monday, 27 August 2012

eid 2012

Salam..

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam. Sekejap je kan dah raya ke 9. ini bermakna hampir 3minggu jugak la sy berada di rumah aka kampung halaman tercinta.tehee..raya sakan nampaknye ya. Actually raya tahun 2012 lah sy rasa biasa sgt n fmly sy beraya secara sederhana. apa tidaknya maybe dari segi kewangan yg kurreeennngg n sebab masa berlalu begitu pantas sampai ktowg tak nyempat nk mengejarnya.last2 nak raya..puasa 29 hari pon pejam celik celik pejam sekejap je.

tapi sy bersyukur sgt sebab dapat beraya dgn adik.tahun depan belum tentu dapat beraya sesama lagi.(-_-)
n yang paling best sebab dapat cuti raya lelama..ko hado?takde an an?hehe. sebabnya org lain semua dah bekerjaya tapi saya..yep! masih jadi penganggur yg setia sepenuh masa..hakhak. cuti suka hati lew an.. but raya tahun ni sy rasa begitu hambar sebab beraya sebagai sorang penganggur.tak boleh nk tolong mak ayh belikan persiapan raya. dapat beli baju raya sendiri pn dah cukup bersyuko.itu pn sbb nak pkai time konvo nanti. yg paling menyedihkan baju raya mak pn sy xdapat nk belikan mcm thn yg sudah2.raya haji ni mesti beli dua pasang sebagai ganti.

benda yg paling sy stress sgt bila orang datang beraya tak kira la kawan2 ayh, mak atau sedara mara dua2 belah pihak mesti tanya pasal sy.soklan yg merimaskan sy ialah 'tak dapat kerja tang mn2 lg ke', 'tak apply ke kt jobstreet', 'bila start keja'.adeh serabut serabut..

lagipun saya rasa raya kali ni betul2 hambar bilamana tak ramai pon budak2 datang umah.cian mak simpan duit sengget2 nak wat duit raya.tetamu yang lain pon xramai sangat.kuih muih raya pon xluak sangat pon.papepon walau sesuram mana pon raya kali ni tapi saya tetapkan dengan penuh kesyukuran setelah sebulan berpuasa. sekarang pon tengah puasa nam utk membayar balik hutang dengan kadar yg segera.tehee..

p/s: xdapat nak uplod gambar raya mcm org lain sbb tak amik gambar lgsg pon tme raya..sdey sdey..bye.

Friday, 10 August 2012

3 hari berlalu..

Assalamualaikum..

memalam buta ni tetibe rasa nak update dalam blog sy yg tercayang ni..hehe..ok ekceli sy masih di penang..melepak kt uma sewa tanpa wat pape..tiap2 hari kerja online memanjang, facebooking xyah habaq la..da berpinor mata ni..blog walking kt honeykoyuki pny blog..xde keja baca balik sume entry fatin liyana since 2009 until now..haha..tak lupa juga blog peliks maria elena..tapi tak abes lg sbb blog dia byk english an..hoho..so malas cket..teehee..then tak ketinggalan juga asek bukak jobstreet n mudah.com utk apply keja..hakhak..hopefully dapat keja secepat mungkin.amin.

pada 8.8.2012 kn..baskin robbins dapat percuma an an..uma sy memang dekat sgt2 ngn baskin robbins..serius bawah tu je..tak sampai 5minit dah sampai..haritu kecoh kt dalam fb n blog yg kita dapat eskem baskin robbins free walaupon 1 skoop je..hehe..free stat 8pm-10pm..n ramai yg post kt fb bahwa bilangan org yg serbu kt baskin robbins lbh ramai dr jumlah org pegi terawikh..haha..lawak2..sy n housemate pn ada gak r planning nak pegi taw..tapi kami masing2 xsure samada betol ke tak..sebab ragu2 so kami batalkan je..lagipon housemate ajak teman pegi jmpa kawan dia.asalkan dapat makan free sy bedal je..walaupon malu tu still menebal okeh..turun2 bawah serius terkejut gler ko tgk rmai manusia beratur pjg gler sampai hujung parkir..padahal time tu da pukul 9 lbh..tak caya cer tengok gambar bawah..

ni dekat parkir depan aprtment sy tp kt belakang kedai baskin robbins..kalo tang depan xtaw r cmne..

Ramai chinese yg beratur ni..yela LCW pnya pasal..

second day 9.8.2012..sy menemani housemate sy lagi pegi interview.kak housemate sy ni dak master kt USM.tapi sj try carik keja kt jobstreet tu.sekali dapat.so kena la pegi intebiu kn..tapi kak housemate yg sy panggil kakfuzah ni amek course ekonomi time degree dulu,master lak wat research ekonomi gak tapi more on perindustrian senang cakap kat kilang2.tapi intebiu ni pasal research perubatan pe tah.sy xfaham sangat la. dah tu intebiu tu kat Penang Medical College.intebiu start kol2.30 tapi ktowg sampai pukol 3.00 disebabkan cari tempat tak ketemu dong..haha..sume salah gugel maps.ke kena salahkan org yg tgk gugel maps tu??(-_-)"  tapi kan jalan kt Georgetown memang serius takot.keta moto sume laju2 plak tu..haishhh..so bila dah jumpa tmpt n kakfuzah dah masuk,mula la sy jd tak keruan taktau nak dok tang mana.last skali sy dok kt port baek punya..bawah pokok tepi jalan..sedapppp seyh..berangin je..sambil baca novel tajuk INGIN BERKASIH LAGI by Damya Hanna.baca sikit layan perasaan je lebih..tetibe teringat time mula2 angau ngn my love 4taun stgh dlu..wah sweet momento la...ok mari tengok gambar2 yg sy sempat snap!

Muka ngantok ni..tapi masih boley tersenyum..huhuk

Bawah pokok ditambah dgn angin sepoi2 bahasa..perggghhh

Cantik x cantik x???

Penang medical College...

amek gamba logo je yg termampu...=)

next move to 10.8.2012 which is today..harini cuma pegi terminal bas ekspress sungai nibong je utk menghantar my love blk Ipoh..sanggup bangun seawal 6.30am bersemangat tegar utk menghantar my love blk..kerja gila betol..haha..padahal taktaw nak balik uma cmna..nasib baik my love btaw nak tunggu bas kt mana. Will miss u dear..huhu..sdey ooo..kena tinggal lagi..=(

Amek gamba bas pn jadi la wat kenang2 kenangan..





ok lah itu saja lah aktiviti yg dilakukan oleh sy selama 3hari ni..esok sy plak balik uma untuk beraya..ececee padahal seminggu ag nak raya..hehe..

Wednesday, 8 August 2012

perlu berharap or x ek???

Salam..

hai sume..bajet cam org baca..huk

berdasarkan tajuk saya di atas kmfemlah saya akn menceritakan kisah hati yg sdg dilanda kerisauan yg keterlaluan ni pasai keja..huhu..ampa taw dak saya dapat offer keja taw kt tmpt intern ritu..siap manager dah interview sy lagi..plus siap tanya my expectation salary lagi taw taw..so sy pon mula la berharap pastu..

pastu ritu time p bukak posa kat hotel tu kan kan..manager ckp ngn manager yg satu lagi yg dia mmg nak amek sy sbg contract worker..terus dalam hati berbunga2 riang lagi..tapi masalahnya kn..depa cuma ckp je..taktau betol n bersungguh2 or tak..takdak prove black n white pon..

so cmne????????????patut ke sy terus mengharap benda yg xsure?perlu ke sy cari kerja lain??perlu ke sy berhenti berharap dari sekarang??n perlu ke sy bg specific duration utk sy berharap?

ok pape pon sy akn bg ms smpai abes bln 8 ni..kalo still xde jwpn so babai jela kot..stop dreaming!sekarang sy cuma perlu beraya puas2 k!lupakan kerisauan ini buat seketika.ya hopefully...

tapi sy sgt2 berharap sy mmg ada rezeki kt situ lg..amin.hopefully doakan dimakbulkan oleh-Nya.

Monday, 6 August 2012

myvi impianku!

Salam...

korang taw tak bahawa Myvi yg kaler kuning ni nampak cem elegan nak mampos??cyes saya sgt suka gileerr ngn myvi itu sekarang ini..kalo trjmpa di mana2 saja konfem mata tak berkelip n pasti tak terlepas dari memandangnya..

haisshhhh..bila boleh dapat memilikinya yerr????????????berangan jew lebih..keja tah ke mana2..lesen pn xde agi..cmne tu??

ok..lepas ni kena make sure dapat keja yg bagos2..so dapat lah beli kereta ini..

amin.InsyaAllah...

bye..

selamat berbuka..

sudah tamat tamat sudah (part2)

Assalamualaikum..

selamat berpuasa..

yeay..saya sudah selesai menghantar report n uruskan pasal jpa..alhamdulillah..sekarang cuma dok uma goyang kaki sambil berfacebooking..memula cem heaven gler..tapi sesekali rasa bosan nye lah..adoi..
dulu time keja ingat nak cuti je..tanak p keja..jelous dengan akak2 housemate yg dok uma je..bangun 12pm,rilex2 jew..=(

sekarang tetiba teringat la plak kenangan2 yg tercipta sepanjang 6bulan yg lepas..hado yg suka hado yg xberapa nk suka..tehee..adat la kan..

ok mari views my remaining gambo2 saya bersama warga Robert Bosch(M) Sdn Bhd.zaaassss..


Err yg depan ni ialah supervisor  sy..lelaki yg hnsem ni taw..dia suka belanja kmi makan..tehee..

ok..kali ni makan pizza lak bersama kwn2 seperjuangan from dif u..

ini pon g makan gk (^_^)V..at old town white coffee..
Bersama staff FCM..yeahh..

cccc i told u just now, my sv memey ske blnja ktowg..hihik..smga en.aizahar mura rezki yep!


selain itu, saya juga berpeluang untuk mendaki o memanjat solar yg tinggi..cyes pengalaman yg xdapat dilupakan..yela studen accounting xkn dapat peluang cem ni keh..studen engineering jerr..memang gayat takyah cakap lah..sampai lembik saya kt atas tu..tapi nk cuba pnya pasal ketepikan sume perasaan tu..n bergambo itu sgt penting yep sebagai kenangan n as a prove yg sy berjaya panjat..haha..nk bangga kt spe tah..lalala~

rasa nak terbang............. 




Ni la solar...hahaha..



Thursday, 2 August 2012

sudah tamat tamat sudah! (part1)

Assalamualaikum semua..


alhamdulillah di pagi jumaat yg mulia lagi indah ini, saya ingin mengumumkan bahawasanya saya secara officially dah tamat praktikal di Robert Bosch (M) Sdn Bhd, Penang, Malaysia.yeay..genap 6 bulan praktikal.serius rasa cam pro nak mampos wat keja..keh3~


Perasaan???ok memula rasa best giler wa cakap lu sebab dah tak payah bangun pagi2 buta pegi keja..n boley relax serelax2 nye.yes! tapi selepas beberapa hari, auuwww rasa sdey n rindu plak kt warga Bosch.hukhuk..


Alhamdulillah..harini dengan rasminya saya sudah membereskan report yg membuatku serabut beberapa hari lepas.yeah! so hari ahad ni hantar kepada my Lect. hopefully dapat seperti yg diimpikan. sebab saya dah buat sepenuh hati dengan knowledge setengah tahun ini. InsyaAllah..doa dimakbulkan..


Alhamdulillah jugak sebab saya sudah mendapat offer utk sambung kontrak kt sana.yeay! impian saya tercapai lagi.. tapi still not sure la..dapat offer pon da kira gembira what..hehe.skali xdapat baru saya taw an..time tu baru terkapai2 nak carik keja lain..adeh..skg memang still buntu lorhh..biar lah dulu..yg penting raya puas2 dulu..yang lain fikir kemudian..


sedikit gambar kenangan bersama kengkawan n warga Bosch seperti di bawah!

Kak Roshilla yg selalu beri support

Ana n ina..best fren 4eva

Penggantiku.teheee~

Kawan2ku.. 
Asek wat farewell..

Farewell lagi daaa..

farewell for the 1st time..kt pizza hut keh..