iklan..

Saturday, 18 February 2012

Alhamdulillah~

Assalamualaikum readers tercayunk..


lama bebeno tak update blog ini..sory lah i bz cket la u olz..hehe..nape ek bila da kja pn xsempat nak tgk movi,korean drama n update blog??dalam hotak ni dari senin sampai jumaat asyik fikir pasal tido..tido..tido..walaupun dah banyak tido tapi dalam ofis asyik ngantok..ngantok..ngantok..haisshhh apa punya life la..i thought once i already finished up my stdy, there's no more tired,sleepy etc..i can do anything what i want to do. no more books,assignment, quizzes n exam..but i still didn't hv time..i only spent my time to sleep sleep sleep..xpela..redha je...mybe cmni kot alam pekerjaan.ok done merungut!


okok actually,saya betol2 bersyukur yg tak terhingga kerana Allah telah memakbulkan doa saya yg satu ini. Alhamdulillah..buat pertama kalinya saya merasa result exam di uum yg betol2 membahagiakan..alhamdulillah dekan wt kali pertama pada tahun terakhir..terima kasih ya Allah. tak sia2 usaha n berkat kesabaran saya akhirnya termakbul jua.perasaan time tu sgt2 bahagia2 tawuk..hehe..


inilah perkara yg paling menggembirakan di awal tahun 2012..hehe..
really2 unexpected result..
can u olz c it??cewah..symbol R 2 stand for Re..peat..peat..peat(tru selena gomez jap)
owh sory2 xdpt tnjukkn cgpa ku yg xgempak itu..malu la awok...paper yg plg xsgka ley dpt ok adalah corporate secretarial practice.cyesly time exam tu meraban mcm2..susa nk mampos xtipu..lecturer tolong kot..thnx Pn Nashitoh..syg sama kamo..hikhik..n ofcoz yg xsangka ialah Accounting Theory and Practice..expect biase2 je..asal lulus xyah repeat..peat..peat..sayang sama Dr. Atef..


ekceli saya sgt2 berterima kasih kpd kengkawan yg disayangi for ur support n tips..xlupa juga kpd sume lecturer sem7..(Dr. Atef,Pn Nashitoh, En Halim, Dr.Saari,Dr Che Zuriana n Dr Afza..)
*****important: thnx kpd mak,ayah, adek n mia(kucing saya) yg sentiasa support saya dr dpn,blkg,knn,kiri..hehe. tak lupa juga kepada my lovely BF..kerana kurang bergado tme kita exam..haha..thnx kerana mencurahkan kasih sayang yg tak berbelah bahagi kpd saya..(uwekk.sila muntah skg..)


sayang kamoo sume..sincerely from me!


Friday, 3 February 2012

kenduri oh kenduri

salam readers..


disebabkan rini hari cuti saya bgn awal taw..pas subuh dah xtido..maybe sbb dah biase bgn awal..acewah..btol ke ni diri saya yg sebenar???kalo ex-rumate saya taw mesti dia gelak terbahak2..hoho..selalu kol10 11 bru idop..


ok2 bukan itu yg mahu diceritakan di sini..


korang2 perasan tak sekarang ni musim orang kawen??sume orang kalo boleh nak rebut time2 raya cina ni la utk wat majlis kenduri kawen..mmg setiap hjg minggu start dr sebelum CNY hingga minggu lepas mmg full gler invitation..kira tiap2 minggu sbtu n ahad ley mkn free la..hehe..my feveret dishes adalah ayam masak merah,daging masak hitam n kerabu pucuk paku n taugeh..anda bagaimana??


2minggu lepas my kakak sepupu kawen..jadi ktowg 1 family balik kg at Selama Perak utk memeriahkan majlis yg sudah pn meriah..hehe..alhamdulillah,sume family sebelah mak jugak turut balik kg..family makteh yg dah sepuloh taun xjumpa pn dpt jmpa..mmg sgt best..


minggu lepas saya attend mjlis kenduri kawen abg kpd kwn my Love aka cipun.hari jumaat tu cipun n my Love dtg amek saya dkt rumah sewa..so sweet..tehee..then ktorg terus g amek ayah cipun kt airpot yg balik dr indon..so,saya menumpang tdo di rumah cipun..but dun misunderstood people..saya tdo sana pn sbb ada awek cipun aka my fren..spnjg majlis berlangsung saya jadi camerawoman laa..penat seyh..tapi xpe asalkan dpt tgk my Love..keh3~gatai noh..


jom saya sajikan anda sume ngn gambar2 yg sempat saya amek sepanjang 2 majlis tersebut..


ini wedding akak sepupu saya..

comey x comey x??

ini wedding abg cipun..my Love jd pengapit..

sama cantek sama padan

bergamba dgn pengantin pempuan sudah menjadi kewajipanku..hehe

owh ini gamba bersama my lovely cousin..suhada..
that's all for today entry..saya nak bersiap utk pulang ke kampung terchenta...=)

praktikal pny hal~

Salam wahai readers..

ok ekceli saya da seminggu 3hari menjalani latihan industri aka trainee at Robert Bosch,Bayan Lepas,Penang.
emm..perasaan..so far ok ok la..but really tired loo..hukhuk..

i'm taking accountancy as my course but they gave me facility maintenance department not accounting department..1st of all i felt so regret because chosen dis company..n i'm always thinking that my duty was not related with my course n ofcoz i dun know how to write the report soon. but, i'm really thankful to my beloved lecturer Mr.Atef because gave me the precious advice n shared with us the article which it made me realized that the importance of multi tasking job. nowadays, multi tasking job is really important for fresh graduate like me..

okok..stop merapu in english..hehe..kerja saya more related to key in data into the system. Robert Bosch used SAP system.but,plis dun ask me SAP stand for what..becoz i also dunknow..keh3~lom abes nuntut lagi..so far saya kena key in purchase requisition that made by our 3 executive engineers. then a bit about invoice which i need to key in invoice data to excel to make budget for facility maintenance dept soon. ada jugak kerja admin yg lain. but ada 1duty yg paling saya xska iaitu received o make a call..cyesly benci..sbbnya my english is not very well..but since Robert Bosch is international company, so i need to speak in English with my colleagues or permanent staff..but sometimes some words or terms that used by staff or my engineer were so difficult n its hard for me to catch it up..back to the call story,sometimes i intend to avoid the call n lets my partner Juanita received it..dia salu marah saya..keh3~sory my dear..

yg bestnye..kilang yg saya praktikal ni amek ramai trainee..n almost of them were hensem guys..teehheee..so,everyday i do jamu mata..noty rite..hehe..pape pon saya suka berkawan dengan mereka suma..

thats a bit about my internship programme which sometimes quite bored plus sleepy..