iklan..

Saturday, 24 September 2011

the carnival sg petani..



hai kengkawanku sume..
taun lepas pada 9.10.2010(sari b4 angkasawan negara kawen) saya n kengkawan suda pn pegi ke carnival sg petani. cyesly, ia merupakan saat2 yg paling bes la dlm idop 4eva..mmg xkn dilupakan kecuali la nyanyok..hoho.

 planning tersebut totally dari my LoVE n his friends(sume dak usm).jadi ktowg sebagai awek2 ni ikut jela yek..(ktowg bernam=3couples)tapi disebabkan planning tu lah saya dapat mengenali kawan yg shame cos kt uum ni..yela,studen accounting kt uum ni kn ramai..so,mmg xdapat nk kenal sume orang.nama kawan saya ni ialah rin.sangat suka la kawan ngn dia walaupon usia perkenalan ktowg xsmpai staun lg..

ok sari b4 g carnival tu,saya n rin terpaksa tdo kt usm bcoz yg len sume dak usm n sbb sng cket nk gerak nanti.kat sana saya dapat kenal awek kawan my LOVE iaitu dayah.senior ktowg..ko taw dia tersangat la baik n lemah lembut..kalo saya jadi laki myb tertangkap cintan kot..hehe..ktowg tumpang tdo blk dia la..malam tu ktowg g tgk wayang n lepak2 kt pantai jap..mmg 1st time la dlm idop tgk wayang malam2..tapi ktowg tgk beramai2 k!!dun misunderstood..balik dalam kol2pagi kot.

esoknye ktowg gerak dalam pkol 10 kot..tapi tak g terus kt carnival tu..singgah jap kt uma kawan my LOVE,cipun..dia senior ktowg taw!!umah dia kat area sg petani je..asalnye ktowg nk masak kt uma dia.tapi mak dia da masak sume daa..malu jgk sbnrnye ble g uma owg makan je..tapi mak cipun ni mmg sporting gle babeng r..kalo la bakal mak mertua say camtu kn best..hehe..

dalam kol 12 bru ktowg gerak ke carnival..tme tu tak ramai owg lagi..bayaran masok rm25 per person..wat??cyes mahal nk mampos..tapi disebabkan tak g salu,xpe pejam mata jela..huhu..tapi kalo korang nak mura,g la hari selasa..cuma rm10 je(dulu la..skg tatau)..

kt carnival ni satu je yg xpuas hati..air da la bau klorin,pastu cam kotor cket..yg len so far ok la..sume benda ktowg try taw except de la 1 papan gelongsor ni,pmpuan pakai tudung tokley nek..so,kalo nak nek jgk kna free hair la..so,ktowg xnaek la..

ini adalah antara aktiviti yg km try..
tobat tamo nek daa..





maaf ini bukan saya..gambar hiasan semata..



hopefully,lepas2 ni saya boleh pergi ke tempat2 yg lebih menarik lg bersama kgkawan,my love or my family..

**pictures totally by google..ritu xsmpat amek gambar sbb terlalu sonok..hehe.


Sunday, 11 September 2011

fasilitator part 2

assalamualaikum!!


hai sume..kini saya sudaa berada di bumi sintok terchenta..harini merupakan hari 1st saya g kuliah.tapi malangnye lecturer2 malas nk masok kuliah sbb still dlm minggu adrop.so, ini lah strategi lecturer yang menayakan student!!aiyoo..


ok taun ni saya dajadi super duper senior..tapi malang tidak berbau,orang stil kompius hengat saya ni junior sem 1..adeh..cmne nak bagi nampak matured cket eh??baru je rasa nak bangga da jadi super senior..


teringat plak time jadi fasi 2 bulan yg lepas..asyik2 owg ckp mcm drjh 6..kalo korang nak taw,skg dak drjh 6 beso2 tawuk!!n baligh pon awal..xpaham btol..emm maybe dorang nye tahap kesuburan terlebih mungkin..tak pon sebab hormon terlebih..hakhak~(gelak jahat)


ok seperti yg dijanjikan saya nak share gambo2 sepanjang saya jadi fasi..


adek2 ku..
ktowang sangat garang okeh..
adek ni kena denda cium tiang..hakhak~

aktiviti:laluan buta..
aktiviti: titian hasrat

aktiviti:solat n ceramah di surau (oleh ust nukman..haha)

aktiviti: mencipta logo(logo tu mcm broken heart je..haha)

aktiviti: menara impian (dorg tau KLCC je)

aktiviti:muhasabah diri(berkesan nampaknye..tgk,penghulu pon nangis..=P)

larian 1 Malaysia!!(posing jugak)

K.A.M.I


mkn wt kali terakhir
inilah gaya sorang fasi..keh3~
sebenarnye banyak lagi gambar2 sepanjang saya menjadi fasi di skks..tapi ini je yg termampu..

p/s : gud luck for adek2ku yg bakal menghadapi UPSR starting from tomorrow 13 sept til 15 sept..try your best!!



practical joke~

I can't find a good reason
To stop this affection I have
This feeling is too complicated,
I'm sorry, I can't explain it



I believe the meaning of this love
Is that miracles have a few possibilities of happening
Maybe the pure and gentle wind will blow in good news





Everything requires fresh experience, and contains risks
Please tell me how to make it to the end
Nobody understands, unlike me and the stranger I'm in love with





I think I will begin to miss you
Though I just saw you a moment ago
I suspect that this unusual meeting is only a practical joke





I think I will slowly continue to like you
Because I have the courage to love
I've sunk myself into the practical joke you've played
The practical joke you've played














Friday, 9 September 2011

azam untuk sem terakhir!!

assalamualaikum semua!!

harini merupakan hari terakhir saya berada di rumah selepas 3bulan lebih bercuti..
hhhmmmm apakah perasaan saya dikala ini??

  • mestila ase sedih nak tinggalkan family..
  • kekadang ase epy nak jumpa kgkawan yg tercayunk
  • MALAS nk belajo..lecehnye nk g kuliah..
ok nak masuk sem baru mestila kena ada azam baru kan??hehe..

AZAM SEM BARU
  • saya berjanji dengan diri sendiri bahawasanya saya da tanak study awal2!!bazir karen je..setelah membuat research terhadap diri sendiri,study last minit lebih memberi result yg hebat..hakhak..(myself only)
  • mesti tgk tv banyak2 utk menghiburkan hati..
  • Qada' balik cte korea yg selama ini tertinggal..
  • tdo absolutely mesti kne ckupkan..(mmg tiap2 sem tdo ckup..terlebih mungkin)=P
azam2 diatas mmg akan melingkupkan lagi result ade la kan..haha..takpe2 idop mesti mau epy,freedom..wat la sesuka aty..asalkan engko bahagia!!

p/s:bagaimana pula dengan azam sem baru kawan2??hmmm..

Tuesday, 6 September 2011

selamat hari raya plus selamat kembali ke uum!!





selamat hari raya! selamat hari raya!selamat hari raya kepada kengkawan ku semua!!!
hahaha..sory saya baru wat entry raya..(bajet mcm ade la owg  nk bc every entry)


taun ni shame je mcm raya taun2 lepas..raya pertama mmg sebok gler melayan tetamu..xde masa lgsg nak snap sana sini..huhu..akibatnya..takde la gambar hari raya aidilfitri taun 2011 utk kenang kenangan..huhu..actually,saya sgt2 jelesh tgk kt kgkawan yg asek upload gambo raya auuuww..huhu..saya xde..


yg bestnye..taun ni walaupon da menjangkau setengah abad(setengah abad tu bape taun eh??) umurku ini tapi masih ada lagi insan2 yg berhati mulia melihatku seperti kanak2 kecil yg berlari2 berkejaran(cewah) lalu memberi duit raya kepadaku yg chomel ini.yeay yeay!!alhamdulillah setelah dicampur tolak bahagi darab ade laaa dalam RM30..syukran2,ley wat dwet tambang balik uum kan!!haha..JPA tak tau ble masoknye..hoho..




eemmm sekejap je 3bulan setengah cuti..hukhuk..tinggal 2hari lagi saya kt uma..pasni mesti bizi balik ngn asaimen,kuiz,exam sume lah..tapi yang penting ini merupakan sem yg terakhir(sem 7) bagi saya di uum..yeaahh im super duper senior rite now!!hahaha..


sem depan(sem 8),internship kt penang!!yeay yeay my dream comes true!!..alhamdulillah..walaupon bermacam masalah yg xbape nak selesai lagi tapi berkat kesabaran yg ada dalam diri gadis yg cute ini dapatlah saya merasa idop d negeri orang pulak..thank you Allah!!


p/s:kepada kengkawan uum,welcome back into the jungle again n again!! now we are super senior!!yeaaahh