iklan..

Sunday, 14 August 2011

my dream comes true..

assalamualaikum..


1st of all,saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada kengkawan sume yg mengenali diri ini mahupun tidak..amacam da tinggal lom??hehe..(soklan apakah??)


ok seperti yg sedia maklum,kawan2 sume tau kn skg saya msh berada dalam cuti semester..walaupon tempoh cuti dak2 uum agak pendek kalo nk di bandingkan ngn u len..ok xpe..sebab tempoh 3bulan lebih ni pon da cukop lama bagi saya..hahaha.mak da nek muak tgk muka kita.


so far sepanjang cuti ni saya xwat pape pon..dulu rancang nk kje..siap da dapat kje di sebuah pasaraya kat perak.n dapat jawatan staf lagi.tapi memandangkan ada sebab2 n masalah tertentu jadi saya lepak je kat uma..*jadik maid kat uma..haha..bulan2 mak bagi gaji sebanyak rm100..ok la kan dari tak dapat langsung..papepon cayunk mak..muahhxx.


tapi sebenarnya bukan itu yg nak dictekan..sepanjang cuti ni sampai bulan 8 ni saya memang sabut ngan masalah praktikal.bulan 6 dan bulan 7 sebok nk carik tempat praktikal yg dekat2 uma..berpino2 mata den ni haa ngadap lappy.selesai 1 kje..tapi dalam hujung2 bulan7 lak riso sebab dalam banyak2 yg saya apply 1 pn xkasi respon..ko phm x perasaan 2 bagaimana??*cewah.rasanya kalo dicampur tolak darab bahagi ada la hampir sapuloh company saya mintak.baru saya realize that nk cari tmpt prktikal ni susah sgt..tu bru prktikal..lom lagi nak cari kerja.kita kena compete ngan budak2 u lain lagi..ngan nak ada experience lg..


akhirnya dalam bulan 8 ni jgk saya baru dapat tau yang saya dapat 2 company(tu pon sbb call pihak uum).ok fine..perasaan jadik epy balik.discuss ngan my parents nk pilih yg mn 1.tp once da pilih boleh plak esoknye dapat 1 call dr company yg saya btol2 jadi idaman.tme tu perasaan ni jadi goyang..namun maybe peluang sangat tipis sebab company tu kat area penang.sebuah kilang multinasional yg bernama Robert Bosch (M) Sdn. Bhd.kompom ayah xkasi.serius seram sejuk nak bagitau kat mak ayah.naseb baek ngan bantuan dari my lovely mum dapat jugak restu dari ayah utk intern kt penang..yaa PENANG!!negeri destinasiku selepas ini..saya mmg dah bosan dok di kedah ini..bukan bermaksud xske..
cuba kawan2 bayangkan idop di negeri sendiri dari lahir sampai umo 22 ni.skola dari tadika sampai menengah  sume kat kedah.haa..syukor lah matrik dapat kat perlis.tu pon xlama cuma beberapa bulan je kalo betol2 kira.u pon kedah..boley x saya nak kuwa dari kedah sekejap??(only for a while??)


hopefully,sume urusan berjalan ngan smooth n safely.harap takde pape masalah.


serius ske pemandangan laut!!


p/s:adakah entry ini wat anda bosan??



it started with a kiss synopsis

seperti yang dijanjikan..ini adalah synopsis drama 'it started with a kiss'.saya terjumpa dalam blog sesorg..(mohon share yea)


starring: ariel lin as Yuan Xiang Qin
                   Joe Cheng as Jiang Zhi Shu

Xiang Qin (Ariel Lin) finds herself liking this super genius guy (Joe Cheng) Zhi Shu after hearing him render a speech in front of entire school. Since then she knew he is the one that she truly likes. She made a love letter hoping that one day she would be able to give it to Zhi Shu. 



When that day came, Xiang Qin had the time of her life, Zhi Shu just pass by her while trying to give the letter she made. (so cool err) This became a big joke in their school now everyone knows she likes Zhi Shu who turned her down saying she doesn’t like dumb girls. What made the situation a little exciting (though traumatic for Xiang Qin and A-Cai *her father) is when their house has been damaged by an earthquake. Zhi Shu’s parents happens to watch the sad news on the television and recognize their friend A-cai (he was instrumental to their wedding). They quickly offered him to stay in their house and this is where the fun begins.. 

Surprisingly, the good samaritans who offered her father their house to be their shelter as well happens to be Zhi Shu’s parents. Zhi Shu’s mother likes Xiang Qin so damn much as she always wanted to have a daugther. (Zhi Shu mothers just have 2 sons) Zhi Shu then Yu Shu.

Zhi Shu quickly ordered Xiang Qin to keep their situation a secret… he doesn’t want the school to know that they are living togetha in one roof. But later on this little secret was unfolded by her friends. Using Zhi Shu’s old picture (when he was still small) dressed like a girl, Xiang Qin asked him to tutor him to be able to pass.  Zhi Shu in the light of protecting his image agreed, leading her to pass the school exams.  Their high school life was full of struggle for Xiang Qin to be close to Zhi Shu. Until the graduation party when the top class to which Zhi Shu belongs and F class of Xiag Qin had a clash,  this is where the big (intentional) kiss happened. 


And you know, Zhi Shu is very bright and could easily enter the famous Taiwan University, entered the same school with Xiang Qin.  This period of the drama was filled with twists and turns.  Zhi Shu became close with Zi yi, a classmate who possesses beauty and brains.  The girl turns out to like Zhi Shu a lot and enjoyed the pleasure of being a ‘close friend’ to him.  Xiang Qin after discovering this started to do foolish things to keep an eye to Zhi Shu.  At certain point in college, filled with the need to find himself and be independent, Zhi Shu decided to stay out from their home and live by himself.  His parents initally disagreed on this but later on gave in.

Half past the drama, Zhi Shu returns to their house after learning his father had a heart attack.  He has to take over leading their company (Panda) which he refuses to accept during early part of the drama as he is dreaming of becoming a doctor.  Nearing the climax of the story, Zhi Shu in order to submit himself to what his father is longing for him to accept (that is to take over the company) made a decision to engage himself to the Huilan.  She is the granddaugther to the President of the company they intend to get partnership with.  This move was to make their presence in the market stronger but resulted to a broken hearted Xiang Qin.Towards the end Zhi Shu realized that he has learned to love Xiang Qin. She is the only girl who can truly understand him and be himself all the time.  With a little help from Xiang Qin’s loyal friends, Zhi Shu realized that he can never let A-jin (long time suitor to Xiang Qin) have her. 

The drama ended with a wedding with Xiang Qin dressed as the groom and Zhi Shu in gown. This is to honor a promise that he made to Xiang Qin that he will do anything she wants if her strategy of kneeling down to get forgiveness of Huilan’s grandfather works.

ok!!sila nikmati gambar2 yg sy sajikan ini..so sweettt~



ISWAK 1


Jiang Zhi Shu & Yuan Xiang Qin
sweet2!!

Zhi shu yg dingin!!

Love AR-Joe so damn much!!

finally!!married..

Thursday, 4 August 2011

it started with a kiss~

sudaa lama saya tidak menjenguk blog sendiri..asyik blog walking je..sebelum terlupa saya nak ucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA kepada sume kawan2 yg menjenguk atau tak menjenguk blog saya ini.=P.semoga ramadhan kali ini memberi makna kepada anda sume.


emm sebab sekarang saya masih berada dalam cuti sem wat kali terakhir b4 menjalani praktikal, so, kt rumah tak wat pape selain menonton tv.ok actually sekarang saya nga fanatik ngan taiwanese drama yg bertajuk 'it started with a kiss'. serius besssssstttt wa cakap lu..haha.sekarang cte ni nga dimainkan kt ntv7 kol6pm every monday-friday.bagi saya jalan cte dia mmg superb..walaupun cte ni da lama taun 2005 kalo xsilap.


ok..meh meh saya cte cket nape saya minat sangat ngan cte ni..

  1. heronye hensem..haha..memula tgk cam tak..tapi kalo korang tgk lelama kompom korg akan jatuh cinta.hehe..
  2. percintaan dorang memang best..heronye sorg genius n bersikap dingin, tak banyak cakap..dia rasa heroin tu cam annoying gle bagi dia..tapi dalam diam2 dia suka.walaupun dia tak express dia nye feeling tapi sebagai penonton kita ley rasa betapa dia menyukai pmpuan tu.
  3. heroin sangat berusaha keras utk menambat hati hero tu..macam2 cara dia wat..n apa yg dia wat tu mmg kelako kau taw!!!hakhak~
sebenarnye cte ni mcm cte playful kiss yg dilakonkan oleh kim hyun joong. tapi ni versi taiwan.

p/s:nanti saya share synopsis ISWAK pada entry seterusnye..

ISWAK besssttttt!!!!