iklan..

Wednesday, 22 June 2011

pernah tak??

pernah tak kawan2 semua bayangkan macam mana ye jadik nya muka kita selepas make up??adakah lebih cantik??menawan??tertawan??comey macam lisa surihani??ato cun macam siti saleha??heee..ato sebaliknya,buruk??pelik??kelako??
n apakah pandangan orang terhadap kita kalo kita makeup??suka ato tak suka??

actually persoalan ni sudah terjawab apabila saya dengan rasminya sudah me-nerai (try) sendiri..beberapa bulan yang lepas,sebelum final exam,dpp saya a.k.a dewan penginapan pelajar ato lebih simple nye di panggil kolej iaitu EON telah membuat dinner kolej..actually mmg tiap2 taun pon event ni dibuat..tapi taun ni special cket bagi saya n kawan2 sebab kitorang dah sampai ke taun akhir..jadik dinner pon yang terakhir laa..yela super senior katakan..so,untuk memeriahkan dinner yang xberapa nak meriah sangat tu so kitowang saja menggedikkan diri  sendiri untuk makeup knon nak kasi cun semua..hehe..baju pown dah sampai ke tahap sewa taw!!!tapi yang kelako nye xjadik pown sewa bagai tu..hahahaha..las2 ada yang pakai baju sendiri n ada jugak yang pinjam dari kengkawan..saya lah tu..teeehhheee..

ok..back to our story pasal makeup..yaa makeup..hampir tersasar jaoh nampaknya..naseb baek teringat balik..saya sebenarnya xdek langsung alat makeup..setakat bedak n lip ice tu ada la..so,kawan saya ajak le kawan dia untuk jadik juru makeup berbayar kitorang..nampaknya mendapat sambutan yang hot gitu..boley dikatakan ramai yang makeup..mybe dalam 10 orang camtu..ada yang nak makeup mata je..ada jugak yang full macam saya.bayaran utk mata only rm5 kalo full rm10.

setelah menghabiskan duit sebanyak rm10,
inilah wajah saya selepas makeup!!
jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.


dan ini sebelom!!


apa pendapat kawan2??


tapi saya tak dapat pape pujian pon..huwaaa..my LOVE cakap dia tak suka saya makeup sebab bukan nak cantik utk dia..hamboi!!tapi ok la at least dia puji cantik jugak walaupun tak ikhlas..mak saya lagi lah..dia cakap hodoh..sangat sdih k..n mak pesan jangan makeup lagi..so,sebagai sorang anak yang solehah n awek yang mendengar kata(cewah) saya taknak la makeup lagi..tunggu kawen nanti je la..


sume orang ada kecantikan tersendiri..n sume orang dilahirkan cantik..takde yang tak cantik..oleh itu bersyukur lah dengan apa yang kita miliki..

2 comments:

  1. haii safarina, sy sudah follow blog kamu. Nice blog ! :)

    ReplyDelete
  2. hai..thanx a lot yea..
    nice blog??haha..xdela..sy msh bru dlm dunia blog ni..
    sila beri tnjuk ajr ea..

    ReplyDelete